AXIS představuje IP kameru s technologiemi Canon

15.09.2016 06:43

Společnost Axis Communications představila nejnovější síťovou kameru AXIS Q1659, která jako její první model kombinuje fotografické snímací technologie společnosti Canon na profesionální úrovni s vlastními osvědčenými řešeními v oblasti bezpečnosti. Kamera nabízí novou úroveň ultra vysoké kvality obrazu pro pevné dohledové kamery se širokým záběrem a využívá možností snímacího senzoru a technologií objektivu EF.

Rozlišení obrazu u modelu AXIS Q1659 je 20 megapixelů při snímkové frekvenci 8 snímků za sekundu (fps) a kamera tak dosahuje vysoké úrovně snímání detailů při sledování otevřených prostorů a na velké vzdálenosti. Je vybavena zobrazovací technologií pro digitální zrcadlovky (DSLR – digital single-lens reflex) a uživatel může podle svých potřeb vybírat ze 7 různých objektivů EF/EF-S. Kamera má bajonetový úchyt pro objektivy EF a jejich výměnu lze proto provádět velmi snadno.

Nová kamera rovněž nabízí nejnovější rozšíření díky technologii Zipstream společnosti Axis, která umožňuje snížit nároky na šířku přenosového pásma i požadavky na kapacitu pro ukládání dat, a přitom zachovává potřebné detaily v záběru. Slot SFP navíc volitelně umožňuje připojení pomocí optických kabelů, díky němuž lze kameru připojit k sítím i na dlouhé vzdálenosti.

Kamera AXIS Q1659 by podle plánu měla být k dispozici prostřednictvím distribučních kanálů společnosti Axis v 1. čtvrtletí 2017 za doporučenou maloobchodní cenu od 124.900 Kč.