Řešení virtuálního klíče od auta přinese spolupráce Valeo a Gemalto

22.09.2016 06:42

Společnost Valeo, dodavatel pro automobilový průmysl, se spojila se společností Gemalto, zabývající se oblastí digitálního zabezpečení. Toto spojení by mělo přinést bezpečnost systému virtuálního klíče od auta nazvaného Valeo InBlue. Díky této technologii mohou řidiči pomocí chytrého telefonu nebo připojených hodinek zamknout, odemknout a nastartovat svůj vůz. Pomocí technologie Bluetooth lze ovládat i další užitečné funkce a získat i přístup k užitečným datům o vozidle. Technologie je založena na palubním zařízení, které je připojené k sadě Smartphone Development Kit (SDK) využívající zabezpečený virtuální klíč, poskytovaný na cloudové platformě Valeo.

Valeo InBlue využívá řešení Gemalto Allynis Trusted Services Hub (TSH), které zajišťuje bezpečný přenos informací Over-The-Air (OTA) mezi aplikací a citlivými datovými systémy vozidla. Díky bezpečnostnímu řešení Gemalto jsou informace během přenosu virtuálního klíče do chytrého telefonu chráněné na stejně vysoké úrovni, jako mobilní platební řešení používané bankami po celém světě.

Valeo InBlue je kompatibilní s chytrými telefony s operačními systémy Android nebo iOS. Díky snadné implementaci je připravené pro okamžité použití na jakémkoliv trhu.

S Valeo InBlue se mohou autorizovaní uživatelé vzdáleně spojit s vozidlem a přijímat užitečné informace, jako je jeho poloha nebo množství paliva v nádrži. To otevírá velké možnosti pro služby bezpečného sdílení či pronájmu automobilů.